3 z 11
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Najpierw pokrój boczek w plasterki. Cebulę obierz i drobno...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/82/28/627b83d3cdbf9_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Błyskawiczne risotto z cukinią i boczkiem. Przepis na pyszny obiad do przygotowania w 30 minut. Danie jest bardzo sycące i smaczne
Risotto z boczkiem i cukinią. Krok 1
Najpierw pokrój boczek w plasterki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Przygotuj także cukinię — umyj ją i pokrój w małe kawałki. Jeśli cukinia jest młoda, to nie musisz jej obierać. Podsmaż boczek na suchej patelni. Jak wytopi się z niego tłuszcz, to dodaj cebulę, a po chwili cukinię. Podsmażaj kilka minut, aż cukinia zmięknie.